Prijs Gezond Binnen 2008 voor Renz Pijnenborgh

Prijs Gezond Binnen 2008 voor Renz Pijnenborgh

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-04-2008

Renz Pijnenborgh, de architect van Mijl op Zeven, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in de Groote Peel, heeft de oeuvreprijs Gezond Binnen 2008 gewonnen.

Gezond Binnen is een jaarlijkse prijs voor architecten, dit keer met als thema ‘energiebesparing moet, maar wie doet het gezond?’ De prijs zelf ging naar stadsdeelkantoor Leidschenveen.

Ouevre
Speciaal voor Pijnenborgh en diens bedrijf Archiservice werd een oeuvreprijs ingesteld en aan hem uitgereikt. ‘Als één van de weinige bureaus in Nederland bedt Archiservice het streven naar een gezond binnenklimaat consequent in een integraal streven naar hoge en duurzame kwaliteit, ’ aldus de jury.

Synthese
De projecten van Pijnenborgh, waaronder dus bezoekerscentrum Mijl op Zeven, kenmerken zich door de synthese tussen bruikbaarheid, gezondheid, energiezuinigheid en ecologie. Er is ontworpen in samenwerking met de gebruikers en er zijn uitsluitend gifvrije materialen gebruikt voor de gebouwen en de inrichting.

In zijn projecten wordt gebruik gemaakt van een laag temperatuurverwarmingssysteem en van natuurlijke ventilatie en er is volop daglicht aanwezig. Dak, vloer en gevels zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van een vegetatiedak.

Ecologische toepassingen
Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven heeft een speciale folder over de ecologische toepassingen. Het bezoekerscentrum is gelegen bij het Nationaal Park de Groote Peel aan de Moostdijk

Bron: Blik op Nieuws

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.