Prijs voor Brede School met vloerelementen

Prijs voor Brede School met vloerelementen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-08-2008

Brede School De Kikker in Amsterdam Osdorp van Dok Architecten won de eerste Amsterdamse Architectuurprijs mee en ontving de ‘Gouden A.A.P’.

De knalgroene Brede School De Kikker omvat twee basisscholen, een kinderdagverblijf en een vestiging van de GG&GD. Bijzonder aan De Kikker is de draagconstructie, die geheel is uitgevoerd in hout. Dat maakt het gebouw licht in gewicht en uitstraling.

Licht en geluidsisolerend
Voor de nieuw ontwikkelde verdiepingsvloeren, die ook geheel zijn opgetrokken uit hout, zocht de ontwerper naar een lichte vloerafwerking die geluidsisolerend is en goed te combineren met vloerverwarming.

De vloerelementen passen uitstekend bij het bouwen met hout en zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Bij De Kikker is de vloerverwarming ingebed in polystyreenplaten, waar overheen de vloerelementen zijn gelegd. De elementen zijn licht van gewicht, geluidsdempend en brandwerend.

Efficiënt verwarmen
Omdat het een droog vloersysteem is, komt er geen vocht vrij dat in aanraking met de houten constructie kan komen. Bovendien is de dichtheid van de vloerelementen dermate hoog, dat de warmte van de vloerverwarming efficiënter kan worden benut dan bij traditionele vloersystemen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.