Prijs voor Tuinzaal Haags Gemeentemuseum

Prijs voor Tuinzaal Haags Gemeentemuseum

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-09-2014

De tuinzaal van het Gemeentemuseum in Den Haag heeft de Haagse Monumentenprijs 2014 gewonnen. De Nederlandse architecten Braaksma & Roos en Octatube toverden de binnentuin van het art deco gebouw om tot een Tuinzaal. Met de 700 m2 extra kreeg het museumgebouw een ‘nieuw hart’.

 

Het museum werd voor ruim vier miljoen euro verbouwd, waarvan het museum zelf 1,6 miljoen investeerde. Het resterende bedrag is afkomstig uit bijdragen van Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gemeente Den Haag en de vriendenvereniging.

Interieur van Richard Hutten

Overdag is de Tuinzaal  een Grand Café, loungeruimte en winkel. Richard Hutten ontwierp het interieur en liet zich inspireren door het informele karakter van de parken in Parijs. In navolging van Berlage ziet Hutten de Tuinzaal als een totaalontwerp: “Ondanks de zeer verschillende meubels zorgen terugkerende afgeronde vlakken en strepen voor één iconisch en gelaagd ontwerp. Maar wel een met respect voor Berlage.” Hij maakte onder andere de ‘Gemeentemuseum stoel’ en een tiental banken in zijn signature Layers-stijl. Niet alleen het interieurontwerp sluit aan bij de architectuur, de activiteiten in de Tuinzaal hebben ook meestal een link met de collectie of tentoonstellingen.
De tuinzaal is op 13 september geopend.

Bron: Gemeentemuseum Den Haag

Foto: Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.