Welk architectuurproject wint de Rietveldprijs 2022?

Evenementen, Nieuws, Prijsvragen

Welk architectuurproject wint de Rietveldprijs 2022?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-03-2022

In 2022 wordt voor de 17e keer de Rietveldprijs georganiseerd. De Stichting Rietveldprijs keert de naar Gerrit Rietveld vernoemde prijs iedere twee jaar uit aan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk project in Utrecht. Daarbij telt de kwaliteit van het ontwerp, maar ook de bijdrage die het project levert aan de stad. Aanmelden kan tot 31 maart.

De Stichting Rietveldprijs is in 1991 in het leven geroepen om door middel van openbare discussie de kwaliteit van de gebouwde omgeving te bevorderen. Naast de uitreiking van de gelijknamige prijs stimuleert de stichting de discussie over architectuur. Bijvoorbeeld via een lezing, een publicatie en via social media.

Ook voor 2020 is het weer mogelijk om projecten aan te melden. Dit kan iedereen doen: bewoners, gebruikers, eigenaars, ontwerpers en geĂŻnteresseerden. Voor de Rietveldprijs 2022 komen projecten in aanmerking die in 2020 en 2021 zijn opgeleverd binnen de gemeente Utrecht. Aanmelden kan t/m 31 maart 2022 via het aanmeldformulier. Wat wordt de opvolger van het busstation Leidsche Rijn, de laatste prijswinnaar in 2020?

Jury- en publieksprijs

De jury voor de komende editie van de Rietveldprijs bestaat uit Francine Houben van Mecanoo (voorzitter), Janneke Bierman (BiermanHenket), Carin ter Beek (Blauw Architecten), Roy Bijhouwer (Quadrat) en publicist Mark Minkjan. Zij duiken in het voorjaar in de bouwoogst van de afgelopen twee jaar.

In juni maakt de jury bekend welke projecten zij hebben genomineerd. In september kunnen mensen stemmen in het kader van de DUIC Publieksprijs. Uitslag over het winnende project volgt in november. Beider prijzen worden gelijktijdig uitgereikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.