Prijsuitreiking Good Red Super Green

Prijsuitreiking Good Red Super Green

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-02-2009

Op 19 februari wordt de winnaar van de Bouwfonds Ontwerpprijsvraag Good Red Super Green bekend gemaakt in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Drie genomineerde teams van jonge ontwerpers hebben gewerkt aan een ontwerp voor de inrichting van een voorbeeldlocatie bij Montfoort in het Groene Hart.

Het doel van de prijsvraag is de verschillende gebruiksfuncties van het Groene Hart te verenigen, zodat groen en rood elkaar versterken. Na een selectie van 53 ingezonden ontwerpen, koos de jury een paar maanden geleden drie teams die hun ontwerp verder mochten uitwerken en toespitsen op de voorbeeldlocatie Montfoort.

Realisatie ontwerp
Het winnende team krijgt € 15.000 en daarbij gaat Bouwfonds Ontwikkeling onderzoeken of dit ontwerp in de toekomst kan worden gerealiseerd. De drie genomineerden zijn:

 • De Eerste Linie. Dit team wil de bestaande (dorps)kernen letterlijk op slot zetten door er een groene ‘linie’ omheen te leggen.
 • De Fluïde Stad, Tegendruk. Een nieuwe vorm van flexibel wonen. De fluïde stad kan zich vormen naar de dynamiek van de Randstad doordat wonen en werken zich vrijelijk door het gebied kunnen bewegen, afhankelijk van vraag en aanbod en omstandigheden en tijd.
 • Welkom in Wisp. In Wisp wordt de grond als vrije kavels uitgegeven bij kruisingen van dorpslinten of waar deze aantakken op een bestaande bebouwde kom.
 • Publieksprijs
  De afgelopen maanden zijn acht ontwerpen, waaronder de drie genomineerden, tentoongesteld op diverse plaatsen in het Groene Hart. Het ontwerp dat volgens tentoonstellingsbezoekers het beste is, krijgt de publieksprijs van € 1.000. De ontwerpen van de drie genomineerde teams zijn van 19 februari tot en met 3 mei 2009 in het NAi te zien als onderdeel van de manifestatie ‘Maak ons land’.

  Zie ook: Nominaties Ontwerpwedstrijd bekend / Juryrapport      

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.