Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd Vondelpark

Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd Vondelpark

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-02-2009

Het bekendste stadspark van Nederland, het Vondelpark, is aan het eindtraject van een grootscheepse renovatie die begin 2010 wordt afgerond. Om het park beter geschikt te maken voor toekomstig gebruik heeft stadsdeel Oud-Zuid een ideeënprijsvraag uitgeschreven voor nieuw parkmeubilair: voor zitplaatsen, verlichting en toiletvoorzieningen/kiosken.

Vijf ontwerpen zijn inmiddels genomineerd voor mogelijke uitvoering. De ontwerpers hiervan zijn: Martijn Al & José Vorstermans, Bureau Poelmans Reesink landschapsarchitectuur en Sinds 1416 grafisch ontwerpers, Totems, Anouk Vogel Landscape Architecture en Serge Schoemaker Architects. In een tentoonstelling in het Architectuurcentrum Amsterdam ARCAM worden deze ontwerpseries en andere inzendingen van de prijsvraag getoond in de context van de cultuurhistorie en de renovatie van het park.

Bekendmaking winnaar
Op vrijdag 13 februari wordt bij ARCAM bekend gemaakt welk ontwerp volgens de jury het beste past bij de ziel van het park, bij alle functionaliteiten, bij verleden, heden en toekomst. De jury bestaat uit Fons Asselbergs, Jo Coenen, Michael van Gessel, Jord den Hollander en Liesbeth van der Pol.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.