Prijsvraag Kom BIJ Mei

Nieuws

Prijsvraag Kom BIJ Mei

Door: Petra Starink | 07-10-2020

Mei architects and planners en Nice Developers hebben de prijsvraag ‘Kom BIJ Mei’ uitgeschreven om de biodiversiteit in de stad te verbeteren. De prijsvraag roept op tot een nieuw, innovatief en high-design product dat reproduceerbaar is op verschillende schaalniveaus. Mei en Nice zijn op zoek naar een creatieve benadering van een ontwerp en een uitvoerbaar product, dat reproduceerbaar is op kleine, middelgrote en grote schaal.

Woongebouw SAWA

Tijdens de eerste pitchronde, die eind september plaatsvond, werden acht inventieve ideeën gepresenteerd. Drie ontwerpen zijn door naar de finale van eind oktober. Het winnende team ontvangt een mooie geldprijs en het ontwerp wordt in productie genomen en ingezet bij de ontwikkeling en promotie van het duurzame woongebouw SAWA.

De zeskoppige jury, met onder meer Piet Vollaard, medeoprichter van De Natuurlijke Stad, en Wessel van Beerendonk, eigenaar Studio RAP, selecteerden drie finalisten. Zij zullen de concepten verder uitwerken en werkende prototypes ontwikkelen. De finalepitch vindt eind oktober plaats.

MEI start competitie voor uit biodivers design

Lees ook: Pioniers gezocht houten woongebouw SAWA

De winnaar van de prijsvraag wint een mooie geldprijs en Mei en Nice zullen het winnende ontwerp in productie nemen en inzetten bij de verdere ontwikkeling en promotie van SAWA: het eerste volledig houten woongebouw van Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.