Prijsvraag Ruimte voor Ruimdenkers

Prijsvraag Ruimte voor Ruimdenkers

Nieuws, Prijsvragen
Door: Jacqueline Knudsen | 13-11-2014

Leegstaande kantoren, fabrieken, agrarische gebouwen en complete bedrijventerreinen wachten – ook in Overijssel – op een nieuwe invulling. Onder het motto ‘De problemen van morgen kunnen we niet aanpakken met de oplossingen van gisteren’, lanceert de provincie Overijssel de prijsvraag Ruimte voor Ruimdenkers. Gedeputeerde Bert Boerman: “Hier zijn vooral jonge mensen nodig die out-of-the-box kunnen denken om het leegstandsprobleem voor de toekomst aan te pakken.” Niet alleen jongeren met bouwkundige opleidingen, maar vooral ook kunstenaars, visionairs, communicatiemensen en nieuwe ‘ruimdenkers’ vormen de doelgroep.

Prijsvraag

Met de prijsvraag ‘Ruimte voor Ruimdenkers’ nodigt provincie Overijssel jong talent uit om een invulling te geven aan gebieden waar sprake is van leegstand of die wachten op ontwikkeling. Inschrijven kan tot 30 november 2014 via de projectwebsite www.ruimtevoorruimdenkers.nl.

Na een voorselectie op basis van de inschrijvingen en een pecha kucha op 9 december zal een selectiecommissie uit alle inschrijvingen 10 (teams van) Ruimdenkers kiezen die de strijd om het beste plan met elkaar aangaan. Op 18 december worden de teams die het tegen elkaar gaan opnemen gepresenteerd. Op vrijdag 13 maart 2015 presenteren alle teams hun plannen en ontwerpen en wordt de winnaar gekozen door een deskundige jury en het aanwezige publiek. De winnaar krijgt € 20.000 om het plan verder te brengen.

De jury bestaat uit:

Bert Boerman, gedeputeerde Ruimte, water en jeugdzorg Overijssel

Ralph Keuning, directeur van de Fundatie Zwolle

Maike van Stiphout, landschapsontwerper en Hoofd Landschapsarchitectuur Academie voor Bouwkunst Amsterdam

Guido de Vries, projectmanager bedenker van “Lucy in the Sky” Deventer

Ellen Masselink, directeur Nieuwe Allianties AM wonen

Leegstaande locaties in Overijssel

De teams van Ruimdenkers werken een plan of ontwerp uit voor een leegstandslocatie in Overijssel. Daarom zoekt de prijsvraag ook actief naar eigenaren van een leegstandslocatie in Overijssel die op zoek zijn naar frisse en creatieve ideeën voor invulling. Er staan nu ruim 10 locaties op de website. Eigenaren kunnen zich ook via de website aanmelden. Mogelijk kiezen één of meer teams die bewuste locatie dan, om een ontwerp voor te maken. Meer informatie over de locaties en de prijsvraag vind je op www.ruimtevoorruimdenkers.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.