Prijsvraag Tiny Houses in Almere

Nieuws, Prijsvragen

Prijsvraag Tiny Houses in Almere

Door: Jacqueline Knudsen | 22-02-2016

De gemeente Almere wil de behoefte aan en mogelijkheden van huisvesting van kleine huishoudens in compacte, betaalbare huizen in een BouwEXPO verkennen. Daartoe doet de gemeente de Open Oproep Bevrijd wonen. Jouw Tiny House in Almere! 25 winnende inzendingen van deze openbare ideeënprijsvraag kunnen worden gerealiseerd in Almere Homeruskwartier, op drie prijsvraaglocaties die elk hun eigen sfeer, mogelijkheden en condities hebben. De gemeente nodigt architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars en (groepen van) particulieren uit om mee te doen met de prijsvraag.

Gevraagd wordt een visie op een Tiny House, een betaalbare en compacte wooneenheid met een woonoppervlak kleiner dan 50 m2. Vrijstaande, geschakelde en gestapelde bouwwijzen worden bij het experiment betrokken. De visie moet worden gekoppeld aan één van de drie woonmilieus:
1 Tiny Housing Permanent (een vaste plek voor maximaal 15 Tiny Houses),
2 Tiny Housing Tijdelijk (bedoeld voor maximaal 7 verplaatsbare Tiny Houses) of
3 Tiny Housing Pioniers (drie zelfvoorzienende Tiny Houses ‘off the grid’, dus geen aansluiting op nutsvoorzieningen).

Maximaal 25 winnende deelnemers krijgen een optie op een bouwlocatie binnen het door hen gekozen woonmilieu, en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun Tiny House in een ‘lab’sfeer. Zij hoeven niet zelf in het Tiny House te gaan wonen. De BouwEXPO duurt tot en met de zomer van 2017.

Deelname

Op verzoek van de gemeente wordt de prijsvraag georganiseerd door Architectuur Lokaal. De prijsvraag verloopt volgens het reglement Bevrijd Wonen Jouw Tiny House in Almere! Tot 14 maart 2016 is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de prijsvraag. Sluiting inzendtermijn: 20 april om 12:00 uur ’s middags

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.