Prijswinnaars Dorps Wonen bekend

Prijswinnaars Dorps Wonen bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-02-2008

Thomas en Pieter Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten hebben het winnende ontwerp gemaakt van de prijsvraag Dorps Wonen. In het gebied Koningsoord gelegen naast het huidige centrum van Berkel-Enschot worden de komende jaren circa 700 woningen ontwikkeld. In het stedenbouwkundig plan van Architecten Cie/ INBO zijn op stedenbouwkundig niveau de randvoorwaarden vastgelegd om het dorpse karakter te bewaken.

Drie woningtypen
De uitgeschreven prijsvraag onder architecten, woonachtig of werkzaam in de BNA kring Midden Brabant, had als opgave een visie te ontwikkelen voor eigentijdse dorpse woningen ten behoeve van het plangebied. Om deze visie te verbeelden werd aan de inschrijvers gevraagd om drie woningtypes te ontwikkelen uit een keuze van zes kavels.

Dit leverde een 20 tal inzendingen op waar 2 februari de prijswinnaars van bekend werden gemaakt. De eerste prijs ging naar Thomas en Pieter Bedaux. Zij mogen hun winnende ontwerp uitvoeren. De tweede prijs en de publieksprijs ging naar Jeroen Wouters van architectenburo JMW. Zij mogen hun visie nader uitwerken in opdracht van Proper Stok.

Eervolle vermeldingen
De eervolle vermeldingen (‘derde prijzen’) waren voor Luijten/Smeulders Architecten, Architecten Werkgroep Tilburg en Marie José Rijnvos en haar collega’s van Rijnvos Voorwinde Architecten BV te Rotterdam.

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.