Prijswinnaars Homeruskwartier bekend

Prijswinnaars Homeruskwartier bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-12-2007

Tijdens een gevarieerd programma maakte oud-minister van VROM Sybilla Dekker vorige week de zeven winnaars bekend van de zeven projecten in het nieuwe Homeruskwartier die onder zogeheten “collectief opdrachtgeverschap” zullen worden gebouwd.

14 ontwikkelaars presenteerden op de manifestatie ‘Ik bouw mijn huis in Almere’ hun plannen voor mede-opdrachtgeverschap op één van de 7 velden in Homeruskwartier. Op elk veld konden mensen zich inschrijven op één van de twee projecten. De ontwikkelaar met de meeste inschrijvingen won de competitie.

Sybilla Dekker was voorzitter van de onafhankelijke selectiecommissie die eerder al een voorselectie maakte uit de 74 ontwikkelaars. Deze hadden een visie ingediend hoe bewoners – als medeopdrachtgevers – betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling van hun eigen woning en buurt.

2200 inschrijvingen
De notaris kreeg ruim 2200 geldige inschrijvingen, op zich al een teken dat deze manier van zelfbouwen veel mensen aantrekt. Van die inschrijvingen bleken er ruim 1300 te zijn voor de zogeheten “sociale koopwoningen”, oftewel koopwoningen voor mensen met een iets minder groot budget.

Elke winnaar kon donderdagavond rekenen op een groot applaus van de mensen in de zaal die daarmee een flinke stap dichter kwamen bij de realisatie van hun nieuwe woning in Almere Poort. Als er meer inschrijvingen (mede-opdrachtgevers) zijn voor een plan dan het maximum aantal beschikbare woningen in het plan, dan gaat het Notariskantoor Heldoorn Eggels over tot loting. De lijst met ingelote mede-opdrachtgevers is vanaf vrijdag 7 december bekend bij de winnende ontwikkelaars.

De zeven winnaars zijn:

 • Veld A: Heijmans Vastgoed – M3 Make Mix Max
 • Veld B: PFC2 Envelopment – Meerland
 • Veld C: Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling BV, Van Bekkum Groep BV – Ithaka
 • Veld D: De Alliantie – Het Rekkelijke Huis
 • Veld E: Woningstichting Goede Stede, Trebbe Bouw Oost & Noord BV – Homerun
 • Veld F: Vorm Ontwikkeling BV – Vrije Beukmaat
 • Veld G: AM Wonen BV, Regio Utrecht – I AM Homerus
 •      

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.