Primeur Eindhoven met energieneutraal pand

Primeur Eindhoven met energieneutraal pand

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-07-2008

Het historische pand ‘het Spoelhuis’ in het Eindhovense centrum is vanaf november ’s avonds geheel aangelicht met een speciale LED-verlichting. De benodigde elektriciteit wordt met behulp van zonnepanelen opgewekt. Ook het interieur van het in het pand gevestigde Inkijkmuseum krijgt deze nieuwe LED-verlichting. Dit heeft Duurzaam Eindhoven bekend gemaakt.

Eindhoven heeft hiermee een primeur om in Nederland een pand geheel van binnen en van buiten energieneutraal aan te lichten. Overdag wordt energie opgewekt. Die energie wordt ’s nachts gebruikt voor het aanlichten. De extra energie die in de zomermaanden wordt opgewekt, wordt opgespaard voor in de winter.

diverse kleuren
De speciale verlichting gaat sterker branden als iemand buiten voorbij loopt. De verlichting kan in kleur worden aangepast voor speciale evenementen.

De Stichting Duurzaam Eindhoven, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rabobank Coöperatiefonds hebben het energieneutraal aanlichten financieel mogelijk gemaakt. De gemeente Eindhoven wil samen met de Stichting Duurzaam Eindhoven meerdere panden in de stad op deze manier aanlichten om zo energiekosten te besparen.

Bron: Gemeemte.nu

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.