Prins Claus prijs voor architect Simón Vélez

Prins Claus prijs voor architect Simón Vélez

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-09-2009

De zogenoemde Grote Prins Claus Prijs van 100.000 euro gaat dit jaar naar de Colombiaanse architect Simón Vélez. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 16 december 2009 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Bamboe als bouwmateriaal
In 2009 staan de Prins Claus Prijzen in het teken van cultuur en natuur. Daarmee wil het Prins Claus Fonds de aandacht vestigen op de ingenieuze wijze waarop individuen, groepen en organisaties de natuur gebruiken in hun werk en daarmee een bijdrage leveren aan ideeën voor oplossingen van het klimaatprobleem. Vélez (1949, Manizales, Colombia) is zich zeer van natuur en klimaat bewust. ,,Door zijn esthetische en technische vernieuwingen heeft Simón Vélez de mogelijkheden van bamboe als bouwmateriaal aanzienlijk vergroot en daarmee de bestaande architecturale stromingen uitgedaagd”, aldus de jury. Na zijn studie in Bogota concentreerde Vélez zich op lokale architectuur.

Internationaal erkend
Simón Vélez is internationaal erkend, en heeft gebouwen ontworpen in de VS, Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Mexico, Jamaica, Panama, Ecuador, India en China, daarnaast is hij nog steeds zeer actief in zijn geboorteland Colombia.

Bekijk hier een filmpje met projecten van Simón Vélez

Bron: ANP

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.