Prins Clausprijs voor architect Vélez

Prins Clausprijs voor architect Vélez

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2009

De Colombiaanse architect Simón Vélez heeft de Grote Prins Clausprijs gewonnen voor zijn ontwerpen van bamboe structuren. Hij ontving de prijs in het Muziekgebouw aan het IJ uit handen van Prins Constatijn, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Vélez ontving een bedrag van 100.000 euro.

Dit jaar staan de prijzen in het teken van de combinatie van cultuur en natuur. Met dit thema wil het fonds de aandacht vestigen op mensen en organisaties die de natuur gebruiken in hun werk.

Bamboe
Simón Vélez staat bekend om het gebruik van bamboe. Hij heeft de mogelijkheden van bamboe als bouwmateriaal vergroot door vernieuwingen op technisch en uiterlijk vlak. De architect heeft gebouwen ontworpen in onder andere de VS, Duitsland, Mexico, Jamaica en China. Daarmaast is hij al jaren actief in zijn geboorteland Colombia.

Eerste werk in Nederland
Tijdens de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat Simón Vélez een ontwerp maakt voor het podium in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Dit wordt het eerste werk van de architect in Nederland.

Prins Claus Prijs
De Prins Claus Prijzen worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling.
De prijzen worden toegekend aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties in met name Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Cariben.

Architectuur.nl publiceerde eerder:
Prins Caus prijs voor architect Simón Vélez

Bekijk hier de video over de prijsuitreiking

Bron: NOS

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.