Programma DDW23 is live

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Programma DDW23 is live

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-09-2023

Het complete programma van de Dutch Design Week 2023 staat online. Tijdens dit grootse event 21 t/m 29 October in Eindhoven presenteren de deelnemers nieuwe denkrichtingen en uitzonderlijke ontwerp- en verbeeldingskracht. De organisatie introduceert bovendien tien nieuwe programmalijnen die helpen om de best mogelijke matches te maken tussen deelnemende ontwerpers en bezoekers gedurende de week. Early bird tickets zijn te beschikbaar tot uiterlijk 10 september.

Een korte samenvatting van het programma:

Missions – de inhoudelijke kwesties waar ontwerpers aan werken

Achieving our equal society
Centre | Van Abbemuseum – The space between us → Wie of wat bepaalt de functie van een voorwerp? De expositie in het Van Abbemuseum bevraagt de functie van design en de rol van het museum.

Boosting our health & well-being
Centre | Albert van Abbehuis – A Bite of Void → Deze tentoonstelling nodigt de bezoeker uit om de gaten in iemands leven onder ogen te zien en te ontdekken wat een ‘betere toekomst’ werkelijk betekent.

Challenging our digital future
Strijp-S | Manifestations – Art Tech Fun AI Robots eGirls → Neem online en offline deel aan Manifestations voor een eigenzinnig onderzoek naar de (mis)matches tussen mensen en technologie.

Creating our living environment
Hallenweg | Blank Fish – Gas to Green → Blank Fish presenteert een groene toekomstvisie op elektrische auto’s en vervallen benzinestations die worden omgebouwd tot stedelijke boerderijen.

Enabling our thriving planet
Station | Land-Ally, de Dommel – Will Water Want → Onderzoek naar de wil en stem van rivier de Dommel door middel van een reeks objecten die een relatie aangaan met het stromende water.

Design perspectives – manieren om naar het ontwerpvak te kijken

Independent & critical design
Canal | Koelhuis – Lichtspiel Zalán Szakács’ nodigt het publiek uit om af te dalen naar de kelder van het Koelhuis Eindhoven voor een ervaring waarin mystiek en technologie samenkomen.

Product & craft design
Canal | Kiki & Joost – Perpetuum Mobile Dit jaar tonen Kiki & Joost de poëtische schoonheid van creatie en het dynamische karakter van werk in uitvoering.

Service & innovative design
Strijp-S | Klokgebouw – Kiwi – Ending painful sex Nienke Helder en Ohnut delen hun ontwerp en onderzoek naar de gezondheid van de bekken.

Signature & collectible design
Woensel | De GRRRage – In the Works Een verzameling experimenten uit het atelier van Atelier Max Lipsey in de gloednieuwe DDW area Woensel. Een nieuwe hub van signatuur- en collectable ontwerp.

Speculative & social design
West | Evoluon – Spacefarming Next Nature presenteert een tentoonstelling over de toekomst van voedsel en hoe we in 2050 10 miljard mensen kunnen voeden.

Cluster – DDW verwelkomt toonaangevende groepsexposities

Centre | Design Academy Eindhoven – Graduation Show 2023 Een van ’s werelds meest invloedrijke tentoonstellingen van werken van nieuwe ontwerpers.

Nieuw: early bird-tickets

Dit jaar zijn er tickets te kopen met korting! Tot en met 10 september is er een beperkt aantal early bird DDW tickets verkrijgbaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.