Project De Centrale As van start

Project De Centrale As van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-01-2009

In opdracht van de provincie Fryslân gaat de combinatie H+N+S Landschapsarchitecten uit Utrecht en Next Architects uit Amsterdam architectendiensten uitvoeren voor het project De Centrale As. Op 19 januari is op het projectbureau De Centrale As in Burgum tussen de provincie Fryslân en de combinatie HNS – NEXT een overeenkomst voor circa vier jaar gesloten.

Tot de architectendiensten behoren ondermeer het ontwikkelen van een beeldkwaliteitsplan, een vormgevingsplan voor de kunstwerken (zoals viaducten en tunnels) van De Centrale As, het verder ontwikkelen van een beplantingsplan voor de landschappelijke inpassing van de weg en een verlichtingsplan.

Daarnaast vertegenwoordigt, ondersteunt en adviseert de combinatie het projectbureau De Centrale As bij onder andere welstand, communicatie en voorlichting en planologie.

Aanbestedingsprocedure
Het projectbureau De Centrale As is op 8 april 2008 een Europese niet-openbare procedure gestart voor het aanbesteden van architectendiensten. Op 16 oktober 2008 zijn in totaal vijf inschrijvingen ontvangen. Door een deskundige beoordelingscommissie zijn alle inschrijvingen kwalitatief beoordeeld. De combinatie HNS – Next is gewaardeerd als de economisch meest voordelige inschrijver.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.