Project ROOTS, oproep tot inschrijving

Project ROOTS, oproep tot inschrijving

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-03-2010

Aanleiding
In de Euregio Maas-Rijn zijn in totaal zes opleidingsinstituten voor architectuur en stedenbouw gevestigd, die samen elk jaar honderden afgestudeerde architecten de wereld in sturen.

Uit deze afgestudeerden wordt jaarlijks – sinds 1991 – een dertigtal bijzonder getalenteerde jonge mensen geselecteerd die wedijveren om de prestigieuze Euregionale Architectuur Prijs. Aangezien deze prijs in 2010 haar 20e jubileum viert, zijn we benieuwd om te vernemen hoe het deze talenten, maar ook hun studiegenoten, is vergaan.

Welke kansen krijgen ze en hoe hebben zij zich ontwikkeld? Hoe kan de integratie en zelfstandigheid van deze jonge architecten zodanig bevorderd worden dat hun talent niet voor de Euregio verloren gaat?

Oproep
SCHUNCK* architectuur (voorheen Vitruvianum) wil ontwerpers benaderen die tussen 1991 en 2009 als architect of stedenbouwkundige zijn afgestudeerd aan onderstaande hogescholen/universiteiten in de Euregio Maas-Rijn en nu als zelfstandig architect opereren.

Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen, Fakultät für Architektur (Duitsland)
Provinciale Hogeschool Limburg, Dep. Architectuur, Hasselt (België)
Fachhochschule Aachen, Fakultät für Architektur (Duitsland)
Hogeschool Zuyd, Academie van Bouwkunst Maastricht (Nederland)
Institut Supérieur d’Architecture Saint Luc de Wallonie Liège (België)
Institut Supérieur d’Architecture Lambert Lombard Liège (België)

Inschrijving (tot 15-04-2010)
Inschrijving geschiedt via het inschrijfformulier op www.architecture-roots.eu. Hier kunt u – binnen een vastgelegd kader – uw bureauportfolio in het Engels aanleggen. Deze informatie wordt door de beoordelingscommissie gebruikt om tot een selectie te komen. De geselecteerde bureaus worden gedurende en na het project op de Roots-website gepubliceerd.

Euregionale samenwerking
‘ROOTS’ zal door samenwerking met organisaties in de Euregio Maas-Rijn in een zo breed mogelijke context geplaatst worden. Daartoe hebben SCHUNCK*, het Ludwigforum Aken, en Architectuurwijzer/Z33 Hasselt besloten om hun geplande projecten rondom jong architectuurtalent te bundelen.

Inhoud en opzet van het project
Het project ‘ROOTS’ bevat een koppeling van presentatiepodium en ideeënprijsvraag. Een selecte groep van interessante ontwerpers die de afgelopen 20 jaar zijn afgestudeerd in de Euregio mag zich middels een tentoonstelling, een lezingencyclus en de ROOTS-website aan een breed publiek presenteren. Bovendien kunnen de geselecteerde deelnemers nog aan een ideeënprijsvraag voor een SCHUNCK* Paviljoen mee doen. Het beste ontwerp wordt beloond met een geldprijs van € 5.000.

Voor meer informatie: Schunck
Jeanine Ruijters en Andrea Croé ([email protected])

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.