Projectbezoek woningrenovatie Palenstein Zoetermeer

Nieuws

Projectbezoek woningrenovatie Palenstein Zoetermeer

Door: Petra Starink | 25-07-2018

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert 29 augustus een projectbezoek naar de wijk Palenstein dat de eerste aardgasloze wijk van Zoetermeer moet worden. De Goede Woning transformeert 120 bestaande woningen tot energieneutrale woningen. Christine Smit-Vriesema van A3 Architecten en Machiel Peltenburg van Dura Vermeer geven een toelichting. Tijdens het projectbezoek zijn de oorspronkelijke als de verduurzaamde gerenoveerde woningen te zien.

Verschillende kleuren baksteen in de kopgevels

Voor de bestaande gevels wordt een nieuwe gevel geplaatst en de woningen krijgen een nieuw dak met zonnepanelen en verwarmingssysteem. A3 Architecten gebruikt stucwerk in lichte kleuren om de donkere woningen wat lichter te maken. De herkenbaarheid van de blokken binnen de wijk word versterkt door verschillende kleuren baksteen in de kopgevels en plinten van de blokken. Horizontale elementen zorgen net als in het oorspronkelijke ontwerp voor accenten.

Nul-op-de-Meter woningen

Nul-op-de-Meter (NOM) betekent dat het huis evenveel (of meer) energie opwekt als het nodig heeft voor het huis en het huishouden. De bewoners krijgen na deze ingrijpende transformatie een comfortabele woning. Ze hebben geen gasrekening meer, maar houden nog wel de stroomrekening omdat het energienet als buffer wordt gebruik, waarvoor transportkosten betaald worden.

Projectbezoek
Datum 29 augustus, 19.00-20.30 uur
Adres: Van der Maasstraat 46, Zoetermeer
Aanmelden voor het projectbezoek is verplicht en kan hier

ArchitectuurPunt Zoetermeer

ArchitectuurPunt Zoetermeer is een ontmoetingspunt voor onafhankelijke uitwisseling van informatie en ideeën over de kwaliteit van architectuur en leefomgeving tussen iedereen die in Zoetermeer woont, werkt, bouwt of recreëert.

Foto: Transformatie woningen in Palenstein naar ontwerp van A3 Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.