Projecten genomineerd voor NEPROM-prijs

Projecten genomineerd voor NEPROM-prijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-03-2009

Vijf projecten zijn door de jury van de NEPROM-prijs genomineerd. De projecten zijn Mosae Forum (Maastricht), De Markt (Hardenberg), De Dobbelman (Nijmegen), Pieter Vreedeplein (Tilburg) en Westerdokseiland (Amsterdam). Op 14 mei wordt in de Haarlemse Philharmonie de winnaar bekend gemaakt.

Een breed spectrum aan inzendingen heeft ook geleid tot een divers palet aan genomineerden. De Markt in Hardenberg, een project van de gemeente Hardenberg en Multi Vastgoed bv, is een regionaal winkelcentrum. De gemeente Tilburg en MAB Development hebben met het Pieter Vreedeplein een binnenstedelijke opgave ingezonden die kenmerkend is voor meer middelgrote tot grote Nederlandse steden waar een oud centrum een impuls vraagt.

Westerdokseiland
Het Amsterdamse Westerdokseiland, waar naast de gemeente Amsterdam de marktpartijen Amvest, Ymere, Bouwfonds Ontwikkeling, Smits Bouwbedrijf, Eigen Haard, Kondor Wessels, Nijhuis Bouw, Dageraad en Ontwikkelingsmaatschappij Apeldoorn in deelnemen, is een ambitieus programma op een voormalig rangeerterrein dat voornamelijk woningbouw betreft.

Mosae Forum
Mosae Forum, de inzending van 3W Vastgoed en de gemeente Maastricht, is een winkelproject waarbij een infrastructureel probleem de aanleiding was en tegelijkertijd een nieuw gemeentehuis is ingepast. Het project De Dobbelman in Nijmegen, met naast de gemeente de partijen De Key/Principaal en Talis Woondiensten, is een woningproject op een verlaten industriegebied in de stad.

De vijf genomineerden vormen zo een afspiegeling van de projecten die in ons land worden gerealiseerd en waar overheden en marktpartijen ook de komende jaren nog voor staan.

Prijsuitreiking
Op 14 mei 2009 vindt ’s middags de uitreiking van de prijs plaats in de Philharmonie in Haarlem. Sprekers zijn minister van WWI Eberhard van der Laan, ^Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol en de Haagse wethouder van Bouwen en Wonen Marnix Norder. Juryvoorzitter Ed Nijpels zal een debat leiden en natuurlijk de prijs uitreiken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.