Projecten gezocht voor Bicycle Architecture Biënnale

Nieuws

Projecten gezocht voor Bicycle Architecture Biënnale

Door: Petra Starink | 28-02-2019

De Bicycle Architecture Biënnale (BAB) is een rondreizende tentoonstelling van opvallende architectonische ontwerpen uit de hele wereld die de fiets centraal stelt. Na een succesvolle eerste editie, die duizenden bezoekers heeft geïnspireerd tot nieuwe inzichten voor het inrichten van steden, zal de BAB in juni 2019 terugkeren. Ontwerpen kunnen worden ingediend via een open call.

NEXT Architects aangesteld als curator

De BAB is een initiatief van BYCS, een Amsterdamse sociale onderneming die het fietsgebruik in steden wereldwijd stimuleert. Voor de tweede editie van de BAB is architectenbureau NEXT architects aangesteld als curator. Tijdens de selectieprocedure wordt verder gekeken dan de functionaliteit van het ontwerp. De ontwerpen worden beoordeeld op de wijze waarop ze bijdragen aan een gezondere levensstijl, een schoner milieu en een duurzamere economie.

Inspirerende projecten Bicycle Architecture Biënnale

De tweede editie van BAB wordt in juni gepresenteerd in Amsterdam tijdens WeMakeThe.City. Daarna zal het werk rondreizen en in binnen- en buitenland. Steden en organisaties die de BAB willen tentoonstellen in 2019/2020 kunnen contact opnemen met BYCS. De BAB-tentoonstelling bestaat uit inspirerende en visionaire projecten die deels uit de open call worden geselecteerd. Het eerste aangekondigde project voor de tentoonstelling is de Xiamen Bicycle Skyway in China van Dissing + Weitling architecture

De BAB is ontwikkeld om bij te dragen aan de 50by30 missie van BYCS. In 2030 moet de helft van alle ritten in steden op de fiets plaatsvinden.

Fotografie: De Xiamen Bicycle Skyway van de Deense architecten Dissing+Weitling in Xiamen in China is het eerste geselecteerde ontwerp voor de Bicycle Architecture Biennale.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.