Projecten gezocht Willem Diehlprijs 2019

Nieuws

Projecten gezocht Willem Diehlprijs 2019

Door: Petra Starink | 21-03-2019

Voor de 7de editie van de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie en herbestemming worden projecten gezocht die in de periode 2017-2018 zijn opgeleverd. Datum van inzenden is uiterlijk 31 maart 2019. Een vakkundige jury maakt uit alle nominaties een shortlist. De finalisten worden in april bezocht en beoordeeld. De projecten maken naast de vakjuryprijs ook kans op de publieksprijs. De prijzen worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur begin juni.

Willem Diehlprijs

Om het jaar organiseert CASA, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, de Willem Diehlprijs. Deze is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer Theater a/d Rijn (2017), De Transformatie (2015) en Paleis op de Heuvel (2013). Naast de vakjuryprijs wordt ook altijd een publieksprijs uitgereikt in samenwerking met Dagblad De Gelderlander. Winnaars van de publieksprijs waren onder meer Luxor Live (2009) en de Koepelkerk (2013).

Projecten die meedingen naar de prijs kunnen voor 1 april worden gestuurd naar info@casa-arnhem.nl onder vermelding van Willem Diehlprijs 2019.

De Willem Diehlprijs is vernoemd naar architect Willem Diehl, geboren in Den Haag 1876. Hij vestigde zich in 1902 in Arnhem. In Arnhem ontwierp hij o.a. het Vestagebouw en Luxor Live.

Foto: Theater aan de Rijn- NRP Gulden Feniks

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.