Projecten indienen Rijnlandse Architectuur Prijs 2023

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Projecten indienen Rijnlandse Architectuur Prijs 2023

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-05-2023

Tot uiterlijk 19 juni zijn projecten in te dienen voor deelname aan de Rijnlandse Architectuur Prijs 2023. Deze tweejaarlijkse ‘RAP071’ is ingesteld om spraakmakende architectuur in regio Rijnland te belonen en stimuleren. De prijs is opgedeeld in een publieksprijs en juryprijs. Zowel nieuwbouw (groot en klein) als architectonisch interessante reconstructie of herbestemmings- projecten komen in aanmerking. Hetzelfde geldt voor bruggen en andere bijzondere infrastructurele ontwerpen.

Naast het publiek worden ook welstandscommissies en B&W van de acht deelnemende gemeenten gevraagd projecten aan te dragen. Krijn Tabbers, voorzitter van RAP Leiden: ‘Er is de afgelopen twee jaar weer ontzettend veel gebouwd en verbouwd. Met de uitreiking van de prijs genereren we aandacht voor de kwaliteit van onze gebouwde omgeving, en die gaat iedereen aan. Wij ervaren deze periode als het feest van de architectuur, en hopen een breed publiek van zowel professionals in de bouw en bestuurders als bewoners te bereiken’.

Proces

Uit alle inzendingen – de groslist – wordt een longlist gefilterd, waarna de jury een selectie maakt voor de shortlist. De uiteindelijk winnaars van zowel de jury- als de publieksprijs worden bekend gemaakt op 11 oktober, tijdens een feestelijke uitreiking in Biopartner 5.

Voorwaarden voor deelname

Voor de RAP071 komen zowel nieuwbouw (groot of klein) als architectonisch interessante reconstructie of herbestemmings- projecten in aanmerking. Ook bruggen en andere bijzondere infrastructurele ontwerpen kunnen worden ingediend.

Voorwaarden voor de deelnemende projecten is dat ze zijn opgeleverd tussen 1 juli 2021 en 1 september 2023, dat ze zich bevinden binnen één van de deelnemende gemeenten (Leiden, Leiderdorp, Katwijk, Lisse, Hillegom, Teylingen, Wassenaar en Voorschoten) én dat de eigenaar van het project instemt met een eventueel bezoek van de jury.

Sluitingstermijn voor het aanleveren van projecten is maandag 19 juni – 12.00 uur. De longlist wordt bekend gemaakt op 5 juli. Direct naar voordrachtformulier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.