Prominente rol architectuur op Imagine Film Festival

Evenementen, Nieuws

Prominente rol architectuur op Imagine Film Festival

Door: Petra Starink | 22-02-2016

Op het Imagine Film Festival dat van 14 tot en met 24 april in EYE in Amsterdam wordt gehouden is een prominente rol weggelegd voor architectuur en vormgeving. Met het thema Building Dreams and Nightmares wordt gekeken naar de manier waarop makers van fantastische films architectuur en vormgeving gebruiken om hun eigen wereld te creëren. In veel gevallen wordt een eigen wereld van de grond af aan ontworpen en gebouwd.

Films als Metropolis, Inception tot The Grand Budapest Hotel, steeds vervullen architectuur en vormgeving een sleutelrol bij het creëren van een nieuwe of andere werkelijkheid. Filmmakers hebben net als architecten toekomstvisies over steden en leefomgevingen van morgen. Het Imagine Film festival biedt een uitgebreid programma met films, lezingen, symposium, en tentoonstellingen. Hieronder een aantal suggesties.

Masterclass van Alex van Warmerdam

Regisseur Alex van Warmerdam laat al zijn filmsets zelf bouwen. Met veel materiaal van zijn laatste films vertelt hij in zijn masterclass over zijn visie en werkwijze.

Symposium De Toekomst van de stad

In dit symposium gaan filmmakers en architecten in discussie over toekomstscenario’s voor de mega steden van morgen. Deelnemers zijn architect Winy Maas en de Britse kunstenaar Liam Young. Het symposium wordt in samenwerking met het Architectuur Filmfestival Rotterdam georganiseerd.

Filmconcert Das Cabinet des Dr. Caligari

In de film Das Cabinet des Dr. Caligari uit 1920 met zijn verwrongen gebouwen, schuine wanden en aflopende vloeren speelt architectuur een allesbepalende rol. In 2014 werd deze film digitaal gerestaureerd en tijdens Imagine wordt deze gerestaureerde versie voor het eerst in Nederland getoond, voorzien van muziek van het Haagse Monomyth. In de komende weken wordt het programma van Building Dreams and Nightmares verder aangevuld.

Imagine Film Festival
Van 12-24 april 2016
EYE Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.