ProRail opent ICB voertuigenstalling

Actualiteiten, Nieuws

ProRail opent ICB voertuigenstalling

Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-06-2022

Spoorbeheerder ProRail heeft afgelopen maand zijn nieuwe ICB voertuigenstalling  geopend. Tycho Saariste, senior-architect bij Gortemaker Algra Feenstra (G.A.F.) verrichtte de officiële opening.

ICB staat voor Incidentenbestrijding en is verantwoordelijk voor het ‘vrijbaan maken’ na een incident op het spoor. 24 uur per dag, 7 dagen per week. ICB beschikt hiervoor over speciaal uitgeruste voertuigen die in de stalling worden gereinigd, voorzien van (nieuw) materieel en eventueel onderhouden.

De nieuwe ICB voertuigenstalling is ontworpen door Gortemaker Algra Feenstra architects in samenwerking met Sweco. Het duurzaam circulaire en energieneutrale gebouw is uitgerust met een groendak met daklichten en zonnepanelen op het zuiden. Tevens is een warmtepomp toegepast.

Hout

De constructie is geheel vervaardigd van snelgroeiend zachthout afkomstig uit Europese productiebossen en daarbij volledig demontabel. Hiermee is het mogelijk dit gebouw in de toekomst voor 90% opnieuw op te bouwen op een andere plek. De noordgevel en tuinmuur zijn gemaakt van schanskorf netten gevuld met hergebruikte spoorballast. De gevels aan de spoorzijde zijn bekleed met bamboe.

Het is prettig werken in de ruimte. Mede vanwege de hoge ramen waardoor veel natuurlijk licht naar binnen komt. De ramen zijn omkaderd met cortenstaal wat met zijn roestbruine kleur een robuuste uitstraling geeft, passend in een industriële omgeving en een mooie aansluiting op de naastgelegen verkeersleidingspost.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.