Radio Kootwijk opent deuren

Door: Petra Starink | 22-10-2014

Radio Kootwijk, het voormalige zendstation opent na restauratie het weekend van 25 en 26 oktober haar deuren. Staatsbosbeheer heeft na maanden onderhoud de steigers weggehaald en het gebouw komt nu tevoorschijn voor het publiek. Tijdens dit weekend is auteur Cees van der Pluijm aanwezig die zijn boek ‘Radio Kootwijk, biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe’ signeert.

Restauratie gebouw A

In 2012 is het dak van Radio Kootwijk vernieuwd en is de monumentale zwart/witte vloer hersteld. De muren van de karakteristieke zenderzaal, die ooit in een bijzondere kleur groen zijn gespoten zijn teruggebracht in de oorspronkelijke lichte kleur. Door middel van een grote schoonmaakbeurt en reparaties zijn details in de betonnen buitenmuren, zoals die in de sprekende figuren boven de entree, weer te zien.  Op de begane grond van Gebouw A is een start gemaakt met expositie-nissen waar de bezoeker wordt meegenomen in het verhaal van toen tot nieuw. De restauratie van Gebouw A is gefinancierd met subsidies van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, de Gemeente Apeldoorn, een eigen bijdrage van Staatsbosbeheer en een subsidie van de provincie Gelderland.

Excursies

Radio Kootwijk, het voormalige zendstation is open op 25 en 26 oktober. De toegang is gratis. Er zijn speciale excursies door Gebouw A door ervaren gidsen van Staatsbosbeheer. De excursies kosten € 5, euro per persoon.
Voor meer informatie kijk op hierradiokootwijk.nl

Boek Radio Kootwijk

Het boek Radio Kootwijk. Biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe brengt de honderdjarige geschiedenis van het zendstation en dorp tot leven. De deelverhalen komen nu voor het eerst uitgebreid bij elkaar.De samenhang tussen politiek, technologie, architectuur en natuur en landschap worden zichtbaar. Auteur Cees van der Pluijm is tijdens het weekend aanwezig om het boek te signeren.

Radio Kootwijk. Biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe
Auteur:  Cees van der Pluijm.
Uitgeverij: door BDU media
Isbn: 9789087882167
224 pagina’s, gebonden
29,50.
Te koop bij elke boekhandel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.