Radio Kootwijk wordt cultuurtempel

Radio Kootwijk wordt cultuurtempel

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-11-2009

Het voormalige zendcomplex van Radio Kootwijk wordt een centrum voor concerten, tentoonstellingen, bedrijfspresentaties en andere bijeenkomsten. Staatsbosbeheer, de beoogde nieuwe eigenaar en beheerder, mikt aanvankelijk op 150.000 bezoekers per jaar. In de loop der jaren moet dat oplopen naar 300.000 bezoekers.

Evenementen
De provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn vinden dat Staatsbosbeheer het op Radio Kootwijk voor het zeggen moet krijgen.
Staatsbosbeheer wil Radio Kootwijk langs de weg der geleidelijkheid ontwikkelen. Een speciale organisatie gaat zich bezig houden met die invulling. De ambities zijn hoog: regiodirecteur Piet Winterman wil in de verschillende gebouwen ook evenementen organiseren die internationaal de aandacht trekken. Staatsbosbeheer zegt daarbij rekening te houden met de natuur. In het broedseizoen worden er minder activiteiten georganiseerd dan daarbuiten .


Restaureren
Staatsbosbeheer wil de komende jaren het markante hoofdgebouw en enkele bijgebouwen, zoals het hotel, restaureren. Andere bijgebouwen zullen worden gesloopt. In het hoofdgebouw zal, wellicht in samenwerking met een „topmuseum”, veelal beeldende kunst te zien zijn. Een zone met bijgebouwen is bedoeld voor „rustige vormen van opleiding, training, educatie en bezinning en trekt naast de beperkte aantallen gebruikers van de gebouwen vooral wandelaars”. De gemeenteraad van Apeldoorn neemt later deze maand een besluit over het plan.

Klik hier voor het PDF bestand over Radio Kootwijk

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.