Ranke woontorens Spaarnelicht door Groosman

Nieuws

Ranke woontorens Spaarnelicht door Groosman

Door: Petra Starink | 12-04-2018

Voor het nieuwbouwproject Spaarnelicht heeft Groosman 62 luxe appartementen ontworpen voor 2 woontorens aan de oever van het Spaarne in Heemstede. De uitdaging lag in het realiseren van de nodige appartementen met zo min mogelijk impact op de openbare ruimte. Met dat in gedachten ontwierp Groosman twee compacte volumes, met veel lucht en zicht tussen de gebouwen zodat de zichtlijnen naar de Spaarne intact blijven.

Gevel van stoere bakstenen

Een ensemble van appartementen en penthouses met een chique uitstraling. Het gevelbeeld kenmerkt zich door een stoere, bakstenen gevel met een sterke penantenstructuur; de kozijnen zijn voorzien van een goudachtige coating. De grote balkons zijn voorzien van (strip)stalen hekwerken. De toegepaste materialen zijn uitgevoerd in dezelfde goudgele kleurnuance en vormen zo een mooi geheel.

Torens met 10 woonlagen

Het plan Spaarnelicht is opgebouwd uit een halfverdiepte parkeerkelder met daarboven twee gebouwen met elk tien woonlagen. Elke woonlaag bestaat uit drie of vier appartementen, met verschillende gebruiksoppervlakten en op de bovenste verdieping bevinden zich een aantal riante penthouses.

Veel aandacht voor buitenruimtes en fors balkon

Groosman heeft veel aandacht besteed aan de buitenruimtes. De appartementen op de begane grond hebben grote privé-terrassen, de rest is voorzien van een fors balkon. De balkons steken iets naar buiten, zodat je naar alle kanten kunt wegkijken. Het overgrote deel van de balkons is georiënteerd op het Spaarne.

De verkoop van de appartementen start 20 april. Spaarnelicht is een ontwikkeling van Slokker Vastgoed en Synchroon.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.