RAU ontwerpt nieuwe kunstacademie Den Bosch

RAU ontwerpt nieuwe kunstacademie Den Bosch

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-05-2008

Avans heeft architectenbureau RAU uit Amsterdam geselecteerd om de nieuwbouw van de kunstacademie in Den Bosch te verwezenlijken. Het meest in het oog springende ontwerp wordt daarmee realiteit. Paul Merks, projectmanager van de nieuwbouw in Den Bosch, maakte dat bekend.

Inspirerend
Een selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van Avans Hogeschool en de gemeente ’s-Hertogenbosch, is verantwoordelijk voor de keuze. ‘De selectiecommissie vindt dat RAU een inspirerend ontwerp heeft gemaakt.’

RAU presenteerde vorige maand zijn visie op de nieuwbouw van de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St. Joost in Den Bosch. Die verlaat het huidige gebouw en verhuist naar de overkant van de straat.

Ontwerp
Het toekomstige gebouw komt bovenop de techniekhal, naast het hoofdgebouw van Avans. Het krijgt een glazen gevel en wordt ingebouwd door een constructie van kunststof. De architect neemt ook de uitbreiding van het hoofdgebouw voor zijn rekening.

In december vorig jaar hadden zich 28 architectenbureaus gemeld voor het project van Avans. Afgelopen maand waren er nog vier architectenbureaus in de race.

Bron: Punt Avans

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.