RAU ontwerpt Technische Boulevard

RAU ontwerpt Technische Boulevard

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-09-2008

Architectenbureau RAU uit Amsterdam is gekozen uit vijf architectenbureaus om de Techniek Boulevard in Bergen op Zoom te ontwerpen. De verschillende technische MBO-opleidingen van het Markiezaat College, onderdeel van ROC West Brabant, krijgen allemaal een eigen
gebouw met een eigen gezicht.

Verbinding
Vanuit de visie van het Markiezaat College ontwerpt RAU voor het ROC in Bergen op Zoom dit nieuwe MBO scholingsgebied. Het college vindt dat een techniekstudent het best worden opgeleid in een omgeving waar de verbinding tussen techniek en maatschappij goed zichtbaar is en onderdeel van het leerproces.

Dat betekent techniek als zodanig zichtbaar en toegankelijk maken en telkens opnieuw individuele kwaliteit ontplooien om te blijven innoveren.

Leerbedrijven
Een ‘techniekboulevard’ die enerzijds als een verbindende singel naar het bestaande stedelijk groen en anderzijds tussen woonwijken en bedrijven komt te liggen. Aan deze singel komt een serie losstaande ‘leerbedrijven’ die ieder op zich buiten duidelijk laten zien wat ze binnen te bieden hebben.

Kleinschalig en herkenbaar als branche: elk een doelgerichte ‘werkplaats’ met een eigen etalage waarin de specifieke kwaliteit getoond wordt. Innoverende techniek, gericht op de toekomst – waar de som meer is dan het geheel der delen. Zo ontstaat een groep gebouwen die voor de toekomst meer energie zullen opleveren dan dat ze kosten. Oneplanetarchitecture – in alle opzichten.

Bron: RAU

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.