RAU ontwerpt voorzieningencentrum

RAU ontwerpt voorzieningencentrum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-10-2007

Na een architectenselectie in de vorm van een Europese aanbesteding gaat architectenbureau RAU het wijkvoorzieningencentrum in de Rivierenwijk in Deventer ontwerpen.

De architect liet in zijn presentatie zien dat hij tijdens het ontwerpproces in gesprek wil met alle betrokkenen. Deze aanpak samen met zijn visie op duurzaamheid gaf de doorslag de opdracht aan RAU te verstrekken.

Architectenselectie
In sptember vond in het kader van de selectie een bijeenkomst plaats waarin vier architectenbureaus hun ontwerp en visie presenteerden voor de beoordelingscommissie, vertegenwoordigers van toekomstige gebruikers en een bewonerswerkgroep. De uitwerking van de opdracht werd beoordeeld volgens van te voren vastgestelde criteria. “RAU onderscheidt zich in positieve zin. Zijn visie op duurzaam bouwen en het betrekken van zowel bewoners als toekomstige gebruikers bij het ontwerpproces, spreekt ons erg aan”, aldus Rinie Teuben, directeur-bestuurder van wooncorporatie Rentree. Het nieuwe voorzieningencentrum wordt het kloppend hart van de wijk en is hiermee het boegbeeld van de herstructurering. In het centrum vestigen zich onder andere de basisscholen uit de wijk, kinderopvang, welzijn, zorg en winkels. Verwacht wordt dat de bouw eind 2008 start en dat het wijkvoorzieningencentrum in de tweede helft van 2010 in gebruik wordt genomen.

Bron: Rentree

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.