Rau wint World Brick Award 2007

Rau wint World Brick Award 2007

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-11-2007

Architectenbureau RAU uit Amsterdam heeft met de vernieuwbouw van het Wereld Natuur Fonds Hoofdkantoor in Zeist de World Brick Award 2007 gewonnen.

Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door de Brick Development Association (BDA). De in Engeland zetelende BDA reikt deze prestigieuze ontwerpprijs uit om de innovatieve en kunstzinnige toepassingen van bakstenen en tegels in architectuur en landschap te bevorderen.

Duurzame gevels
Het in 2006 in gebruik genomen hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds kwam tot stand door een leegstaand laboratorium in natuurgebied Schoonoord te Zeist weer tot leven te roepen. Uit lokale rivierklei gebakken bakstenen en tegels werden gebruikt om duurzame gevels te vormen en tegelijkertijd ruimte te scheppen voor het vele water dat de klimaatveranderingen met zich meebrengen en de daardoor ontstane nieuwe natuur. Ook de gevel zelf biedt ruimte aan de nieuwe natuur met ingemetselde bakstenen vogelkastjes.

Eerder won RAU met het Wereld Natuur Fonds Hoofdkantoor onder andere de SenterNovem NET-Trofee 2007 en de tweejaarlijkse Nationale Innovatieprijs 2007.

Zie ook de beschrijving van dit project.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.