Reading between the Lines

Nieuws

Reading between the Lines

Door: Jacqueline Knudsen | 21-09-2011

Op zaterdag 24 september vindt de opening plaats van ‘Reading between the lines‘ een transparante kerk, gemaakt van dunne laagjes staal. Het werk is gemaakt door architectenduo Gijs van Vaerenbergh.(Arnout van Vaerenbergh en Pieterjan Gijs).

De kerk is gebouwd uit dunne laagjes staal. Het landschap blijft altijd zichtbaar door de kerk heen zowel van afstand als van dichtbij. De kerk is hierdoor wel aanwezig, maar ook afwezig. De kerk staat in de buurt van  Borgloon (B) .

Workshop Kawamata

Z33 (Huis voor actuele kunst in Hasselt) onthult naast de kerk ook het eindresultaat van het project rond de Burchtheuvel met Tadashi Kawamata. De Japanner Tadashi Kawamata bouwt grote houten sculpturen in de open ruimte. In Borgloon gaat hij in een workshop met een 30-tal studenten architectuur, beeldende kunst en interieurarchitectuur in dialoog met de ‘Burchtheuvel’ in het centrum van de stad. Wat het resultaat van die workshop wordt, zie je op 24 september.

Een bezoek aan Borgloon laat zich dit weekend goed combineren met het openhuizenweekend  “Mijn huis mijn architect’ waar je 140 woningen kunt bekijken in Vlaanderen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.