Realisatie Nieuw Rustenburg gestart

Realisatie Nieuw Rustenburg gestart

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-10-2007

Hans Luiten, wethouder voor Inverdan in Zaanstad, geeft vandaag het officiële startsein voor de realisatie van Nieuw Rustenburg, onderdeel van de gehele centrumontwikkeling Inverdan.

Nieuw Rustenburg omvat 15.500 m² winkels, een bioscoop met 6 zalen, een ondergrondse parkeergarage voor ruim 900 auto’s en 113 woningen. Achmea Vastgoed neemt de winkels inclusief bioscoop in belegging. Multi Vastgoed is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle commerciële voorzieningen. Ontwikkelingscombinatie AmstelForte (AM en Delta Forte/woningstichting Rochdale) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de woningen.

Aansprekend concept
Sjoerd Soeters is door de Gemeente Zaanstad ingeschakeld als stedenbouwkundige en architectonische supervisor van Inverdan. T+T Design, de eigen ontwerpgroep van Multi is intern verantwoordelijk voor het concept van Nieuw Rustenburg.
Rijnboutt van der Vossen uit Amsterdam is als architect verantwoordelijk voor Nieuw Rustenburg. Het complex slaat een brug tussen Zaanse cultuur en tradities en hedendaagse architectuur. Het gebouw krijgt naar alle kanten een gezicht naar de stad: Zaanse pakhuisgevels aan de kant van de Vaart, een modern gebouw met winkels en bioscoop aan de stadszijde, maar ook de markante woontoren De Tsaar met een trapgevel die boven alles uittorent. Nieuw Rustenburg is onderdeel van Inverdan, het stedelijk vernieuwingsproject van Zaanstad. Met 100 hectare en € 650 miljoen investeringen is Inverdan één van de grootste Nederlandse binnenstedelijke herontwikkelingen.

Bron: Multi Vastgoed

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.