Realisatie ontwerp Dome stap dichterbij

Realisatie ontwerp Dome stap dichterbij

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-06-2008

De realisatie van de concertzaal Dome in Amsterdam is een stap dichterbij gekomen. De Amsterdamse Gemeenteraad heeft ingestemd met de MER (Milieu Effect Rapportage) van de te bouwen concertzaal Dome in Amsterdam Zuidoost. Hierdoor kan de aanvraag van de bouwvergunning worden behandeld.

Led verlichting
De architectuur is in handen van Benthem & Crouwel Architecten. Aan de buitenzijde van het gebouw wordt aan vier gevels gebruik gemaakt van Led verlichting waarop zowel stilstaand als bewegend beeld kan worden getoond. Het ontwerp heeft inmiddels een positief advies gekregen van de Welstandscommissie.

De Dome is een groots gebouw dat speciaal is ontwikkeld voor concerten van versterkte muziek. De capaciteit is ruim 15.000 bezoekers.

De planning van De Dome ligt nog volledig op schema. Verwacht wordt dat begin maart 2009 kan worden begonnen met de bouw en dat de oplevering van het gebouw in juli 2010 is. De Dome is een volledig privaat gefinancierde onderneming. Vanaf december 2008 kunnen particuliere beleggers zich intekenen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.