Rebels huis van golfplaten

Nieuws

Rebels huis van golfplaten

Door: Petra Starink | 22-01-2014

In Almere staat een bijzonder huis met een zeer uitgesproken ontwerp. Architecten Gijs Baks en Jacco van Wengerden bouwden in opdracht van de eigenaar mevrouw Rebel  een huis waarvan de gevel bestaat uit golfplaten en glas. Het huis kreeg van de gemeente Almere een architectuurbijdrage van €5000, -.

Mevrouw Rebel gaf de architecten Gijs Baks en Jacco van Wengerden de opdracht om een huis te ontwerpen die geheel past bij haar naam, dus een rebels huis. De gevel van het huis bestaat uit een combinatie van golfplaten en glas. De dakranden, deuren en lekdorpels zijn weggewerkt achter de doorlopende golfplaten en daarom niet zichtbaar. Het interieur contrasteert sterk met de buitenkant en bestaat vooral uit onbehandeld multiplex. De keuken en een aantal kastenwanden zijn, gezien de beperkte oppervlakte van het huis, helemaal op maat gemaakt door Thomas Meubels uit Amsterdam. In een kubus midden in de woning zijn een schuifwand, studiehoek en badkamerkastje verwerkt. De woning werd gebouwd door Van Berkel Aannemers uit Leidmuiden.

Het huis bevindt zich in het Homeruskwartier en vormt samen met andere woningen de buurt ‘ Ik bouw in mijn tuin’. In deze buurt kunnen mensen die graag in het groen wonen en een woonoppervlak van 64 vierkante meter voldoende vinden een tuinhuis bouwen waarin permanent gewoond mag worden. De kavels in de wijk variëren van 200 tot 400 vierkante meter.

De architectuurbijdrage is een initiatief van de gemeente Almere, bedoeld om bijzondere architectuur in Homerskwartier Oost te stimuleren. In dit deel van het Homeruskwartier geldt geen welstandstoezicht.

Fotografie: Yvonne Brandwijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.