Recordbedrag voor kunstwerk

Recordbedrag voor kunstwerk

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-08-2011

Een kunstwerk van de Nederlandse new media artist Joseph Klibansky is op de Modern & Contemporary Art veiling bij Sotheby’s Amsterdam onder de hamer gegaan voor €34.350,-. Dat is een internationaal recordbedrag dat ooit is betaald voor zo’n jonge, nog levende kunstenaar. Ter vergelijking, de Britse (levende) kunstenaar Damien Hirst (1965),  die wordt gezien als een van de meest succesvolle kunstenaars ter wereld, had een vergelijkbaar resultaat in 1996 op zijn 31e.

High Flyers

Het ging om het kunstwerk ‘High Flyers’ (260x110cm),  een van de meesterwerken van Klibansky’s New Urban Wonderland series.

Klibansky staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten, op museumkwaliteit katoen papier, bedekt met een vloeibare glaslaag, “3D liquid glass”.  Klibansky wordt gezien als de grondlegger van deze New Media Collage stroming en pionierde het gebruik van 3D liquid glass (vloeibaar glas) op kunst als veredelingstechniek. Zijn kunstwerken zijn inmiddels opgenomen in belangrijke privé- en bedrijfscollecties van over de hele wereld. Een kunstwerk van Klibansky is al te koop vanaf € 6.500,-

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.