Recyclebare stoel winnaar DOEN Materiaalprijs

Recyclebare stoel winnaar DOEN Materiaalprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-10-2009

Uit de 78 inzendingen voor de DOEN Materiaalprijs 2009 selecteerde de nominatiecommissie zeventien ontwerpen. De prijs dient ter stimulering van duurzaam en innovatief materiaalgebruik in de beeldende kunst, vormgeving, mode en architectuur. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zijn de twee winnaars bekend gemaakt.

Recyclebare stoel
De winnaar van de prijs van 15.000 euro is Chris Kabel met Seam Chair/Seam Bench. De jury motiveerde haar keuze: “Chris Kabel heeft van PP (polypropyleen) een lichtgewicht en tegelijkertijd uiterst sterk materiaal gemaakt, dat ook nog eens volledig recyclebaar is. Met vernieuwende techniek vormde hij dit materiaal om tot een lichte en tegelijkertijd stevige stoel.”

Expositie
Alle ontwerpen van de winnaars worden, net als de overig 15 genomineerde producten momenteel geƫxposeerd. Van 17 tot en met 25 oktober is er een expositie in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Het Materiaalfonds
Het Materiaalfonds biedt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten de mogelijkheid voor hun werk een renteloze lening af te sluiten. De leningen zijn bedoeld voor zeer uiteenlopende doeleinden, zoals exposities in binnen- en buitenland, publicaties van eigen werk, een artist-in-residence programma, een prototype of een nieuwe modecollectie.

Stichting DOEN
Stichting DOEN werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen door het ondersteunen van duurzame, ondernemende en eigenzinnige initiatieven. Uit de bijdrage van de BankGiro Loterij richt DOEN zich op kwalitatief hoogwaardige kunstuitingen die een bijdrage leveren aan innovatie op diverse gebieden in de samenleving. Met de prijs wil DOEN tevens kunstenaars en vormgevers stimuleren een belangrijke rol te spelen op het gebied van duurzaamheid.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.