Recycled kunststof meubels via crowdfunding

Nieuws, Things of Beauty

Recycled kunststof meubels via crowdfunding

Door: Jacqueline Knudsen | 13-12-2013

Ontwerper Ruben Thier maakt duurzame buitenmeubelen van gerecycled kunststof productieafval. Onverwoestbare banken en krukken, elk uniek door de onregelmatige organische vormen en wisselende kleuren van het beschikbare afval. Thier: “Ik vond hompen kunststof in de meest felle kleuren onder ‘extruders’  in een kunststof slangenfabriek. Gefascineerd door dit nieuw ontdekte afval, ben ik het project Organic Factory gestart. Mijn doel is productieafval uit fabrieken om te toveren in unieke, duurzame eindproducten.”


Ruben Thier werkt samen met een kunststof extrusiefabriek, hij gebruikt de tijd tussen twee shifts om een tweede ‘productielijn’ te realiseren binnen het strikte productieproces van de fabriek. De extrusiemachine perst een slurf gerecyclede kunststof in een mal. Door deze taaie vorm naderhand open te slijpen komt een prachtige tekening tevoorschijn, dit wordt de zitting van de bank of kruk. Aan wat eerst de bovenkant was, monteert Thier poten.
De serie banken en krukken zijn momenteel via CrowdyHouse te verkrijgen. Door middel van crowdfunding kan de kostbare machinetijd en gerecycled afval worden ingekocht. “Door crowdsourcing kan ik in één keer een aantal hompen produceren, waardoor het rendabel en haalbaar is! Ook kan ik hierdoor de prijs een stuk lager houden.”

Afmetingen
Bank: H: 50 L: 120 B: 40 – Gewicht: 70kg
Kruk: H: 50 L:40 B:40 –Gewicht: 35kg

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.