Red Dot Design Award 2022 voor ‘The Home of the Human Safety Net’

Actualiteiten, Interieur, Nieuws

Red Dot Design Award 2022 voor ‘The Home of the Human Safety Net’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-11-2022

Studio Migliore+Servetto won onlangs de Red Dot Design-prijs 2022 voor het beste interieurontwerp. De prijs heeft betrekking op het interieur van ‘The Home of the Human Safety Net’. Dit project is de basis geweest voor de oprichting van Generali Group en is bedoeld als een plek om inclusie, innovatie en duurzaamheid te bevorderen.

De jury van de Red Dot Award beschouwde de ruimtes in het gebouw als het beste voorbeeld van 2022 van zowel innovatieve als experimentele benaderingen. Daarbij erkende zij het doel om duurzame en inclusieve ruimtes te creëren. Gemaakt om te delen en afgestemd op het gedrag, de verwachtingen en wensen van bezoekers.

Het project ‘Home of the Human Safety Net’ omvatte het interieur, de tentoonstellingsruimte, multimedia en grafisch ontwerp. Deze prijs volgt op het succes van Migliore+Servetto in de categorie Stedelijke Installaties, voor hun project ‘Waterfront Door/Into the Ocean’, in Busan, Zuid-Korea.

Procuratie Vecchie

De heropening van de Procuratie Vecchie was een historisch moment voor zowel de lokale als de internationale gemeenschap, waarbij niet alleen het iconische gebouw werd hersteld, maar het ook zijn oorspronkelijke doel kreeg als een plek om de meest kwetsbaren van de samenleving te ondersteunen – een missie die ooit werd uitgevoerd door de procureurs van de Republiek Venetië op het San Marcoplein.

Het waardevolle gebouw werd door Generali Group gekozen om het nieuwe huis voor The Human Safety Net Foundation te worden en staat open als een inclusieve ruimte om ideeën uit te wisselen en te praten over hoe sociale inclusie verder kan worden bevorderd.

Ico Migliore, mede-oprichter van de Migliore+Servetto Architects Studio: “Het project was een spannend samenwerkingswerk dat leidde tot de definitie en creatie van een nieuw concept van gastvrijheid en inclusiviteit. Thema’s die centraal staan in de visie van Generali’s The Human Safety Net Foundation, en gedeeld door onze studio.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.