Red Dot – u staat hier

Red Dot – u staat hier

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-08-2012

Vanaf zaterdag 1 september exposeert kunstplatform Ploegwerk in de voormalige weverij De Ploeg in Bergeijk. Ploegwerk staat garant voor een originele expositie van kunst en design in diverse disciplines door aanstormende designers en kunstenaars uit Noord-Brabant.

Red Dot, u staat hier

De meeste exposanten hebben hun studie gevolgd aan AVK St. Joost in Breda. Voor deze expositie hebben zij verrassend nieuw werk gemaakt rondom het thema ‘Red dot – U staat hier’. Het thema keert overal terug: als rood beeldelement maar ook in de kunstwerken die de toeschouwer laten nadenken over de vraag: ‘Waar staat u?’. Er is werk te bezichtigen in de disciplines architectuur, danstheater, installatie, sculptuur, schilderkunst, illustratie, audiovisuele kunst, ruimtelijk ontwerp, fotografie en alles daartussenin. Ook nieuwe technieken als videomapping zijn door de deelnemers toegepast.

More to less Chair

Blikvanger op de expositie is de ‘More to Less Chair’ van Stefan de Beer en Willem Kuipers. Met deze stoel hebben zij in januari 2012 de tweede prijs gewonnen in de Daring Design-ontwerpwedstrijd van meubelproducent Gispen en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Momenteel maakt de stoel een tour door Nederland en een prototype is in ontwikkeling.

Kruisbestuiving

Kunstplatform Ploegwerk draait om samenwerking, uitwisseling en kruisbestuiving tussen creatieve geesten. De expositie is gratis te bezoeken van 1 tot en met 22 september van wo.t/m zo, 13.00 tot 17.00 uur. Adres: De Ploeg Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.