Op reis tijdens Open Monumentendag

Op reis tijdens Open Monumentendag

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-09-2014

Op 13 en 14 september is het Open Monumentendag . Dit jaar is het thema ‘Op reis’. Dit thema brengt verschillende soorten van reizen voor het voetlicht: vervoer per spoor, weg, water en lucht. Het thema legt de verbinding tussen monumenten, mobiel erfgoed en historische infrastructuur.

Unieke monumenten bezoeken

Op reis gaat over middelen van vervoer, over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek, en over pleisterplaatsen. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is. Dit jaar wordt er weer samengewerkt met  Hendrick de Keyser, Boei, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. In het kader van het thema Op reis wordt daarnaast samengewerkt met het Jaar van Mobiel Erfgoed en Mobiliteit 2014 en Stichting Mobiele Collectie Nederland.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag.

Kijk voor meer informatie op de website van Open Monumentendag

In ArchitectuurNL nummer 5 van 2014 staat het artikel Schot in stations over de verbouwing en aanpassing van grote stations in bijvoorbeeld Den Haag, Arnhem en Utrecht.

Foto: Centraal Station, Den Haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.