Renovatie Amsterdam Museum stapje dichterbij

Actualiteiten, Nieuws

Renovatie Amsterdam Museum stapje dichterbij

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-05-2022

Met het positieve advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten, is de renovatie van het Amsterdam Museum weer een stapje dichterbij. Zo was dit advies onder meer nodig voor het afgeven van een concept-omgevingsvergunning. In het advies is als voorwaarde gesteld dat de CRK betrokken blijft bij de bemonstering en materiaalkeuze van de nieuwe gevels.

Het nieuwe Amsterdam Museum wordt een publieksvriendelijke plek waar bezoekers en bewoners Amsterdam leren kennen in een museumgebouw dat in verbinding staat met de buurt, de stad en haar bewoners. De veranderingen zullen ín het museumgebouw het meest voelbaar zijn.

Geschiedenis

Het museum is sinds 1975 gevestigd in het voormalige Burgerweeshuis aan de Kalverstraat. De locatie en de rijke geschiedenis van het monument maken het de ideale plek voor het Amsterdam Museum. Om ook voor de komende generaties de museale ambities hier waar te kunnen maken, zijn aanzienlijke verbeteringen nodig. Het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten is gebaseerd op vier uitgangspunten: ruimte voor collectie en publiek, toegankelijkheid, zichtbaarheid en verduurzaming.

Tevreden wethouder

Wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur): “Positief advies van de CRK voor de plannen van de verbouwing van het Amsterdam Museum was essentieel voor alle betrokkenen. Het gebouw en zijn bijzondere geschiedenis zijn belangrijk voor de buurt, de Amsterdammers en de stad als geheel. Ik ben tevreden dat we nu een volgende stap kunnen zetten voor de toekomst van het museum”.

De komende weken zal een beoordeling plaatsvinden van de laatste technische onderdelen van het plan door stadsdeel Centrum. Zoals constructie en brandwerendheid Na de eindbeoordeling maakt het stadsdeel de vergunning op en wordt deze in concept afgegeven. Dit concept ligt zes weken ter inzage.

Opening

Naar verwachting zal het nieuwe Amsterdam Museum openen in 2025, ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.