Renovatie gebouw Tandheelkunde

Actualiteiten, Nieuws

Renovatie gebouw Tandheelkunde

Door: Petra Starink | 06-07-2015

Het Tandheelkundegebouw aan de Philips van Leydenlaan op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt gerenoveerd. Vrijdag 3 juli is het contract getekend voor de uitvoering. Het ontwerp is afkomstig van Inbo architecten. Bijzondere aandacht is er voor een duurzame exploitatie van het gebouw en de installaties.

Nieuwe gevels, nieuw atrium

Bouwcombinatie Tandheelkunde, bestaande uit Trebbe, Van Wijnen en Kuijpers, gaat het gebouw uit 1970 transformeren in een modern en duurzaam gebouw. De Bouwcombinatie is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en de realisatie. Het gebouw wordt tot op het betoncasco gestript, waarna het wordt voorzien van nieuwe gevels, een nieuw atrium en nieuwe installaties. In eerste instantie was er sprake van nieuwbouw voor Tandheelkunde maar uiteindelijk is besloten om het gebouw te renoveren. Dat besluit heeft te maken met de kwaliteit van het gebouw en de functionaliteit ervan voor Tandheelkunde.

Deel van gebouw blijft in gebruik

De Bouwcombinatie Tandheelkunde heeft de afgelopen maanden het Technisch Ontwerp gemaakt en in de zomervakantie wordt gestart met de renovatiewerkzaamheden. De bouw vindt plaats in twee fasen, waarbij in elke fase een deel van het gebouw in gebruik blijft. In de zomer van 2016 worden de begane grond tot en met de derde verdieping opgeleverd, waarin alle behandelfuncties gehuisvest zijn. In de zomer van 2017 worden de bovenste drie verdiepingen met vooral kantoor en onderwijsfuncties opgeleverd. De totale investeringskosten liggen rond de 48 miljoen euro, inclusief BTW.

Beeld: Van Wijnen, Inbo architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.