Renovatie Groninger Museum

Renovatie Groninger Museum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-06-2009

Het Groninger museum moet volgend jaar zomer enkele maanden dicht voor een ingrijpende verbouwing. Het museum kampt met achterstallig onderhoud. Door het grote succes van het vijftien jaar oude museum raken onder andere de vloeren versleten. Om meer ruimte aan bezoekers te bieden moeten bovendien sommige onderdelen, zoals de winkel en het informatiecentrum, worden uitgebreid.

Achterstallig onderhoud
De oorzaak van het achterstallig onderhoud is volgens een woordvoerster het grote aantal bezoekers dat het museum sinds de opening heeft mogen verwelkomen. ,,We hadden verwacht gemiddeld tussen de 90.000 en 100.000 bezoekers per jaar te krijgen, maar dit zijn er tussen de 200.000 en 250.000 geworden”, legt ze uit. ,,Eigenlijk is het dus een luxeprobleem. Maar we zijn een visitekaartje van de stad Groningen en de provincie. De glans zit er nu nog op en dat moet ook zo blijven.”

Verbouwing met Europees geld
Om het museum op te knappen is ongeveer 5 miljoen euro nodig. Voor dat geld heeft het Groninger Museum onder meer bij bedrijven, provincie en gemeente aangeklopt. De provincie gaat op haar beurt kijken of het mogelijk is een deel van de verbouwing met Europees geld te betalen. Eind juni hoopt het museum te weten of de financiering rondkomt. Als dat lukt, gaat de opknapbeurt volgend jaar mei van start. De kans is groot dat het museum de deuren daarvoor een aantal maanden moet sluiten. Volgens de zegsvrouw zal dit maximaal een half jaar zijn.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.