Renovatie Holbeinhuis Rotterdam

Actualiteiten, Nieuws

Renovatie Holbeinhuis Rotterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-06-2022

Het iconische Holbeinhuis in Rotterdam wordt gerenoveerd en klaar gemaakt voor de toekomst. Eerder ontwierp het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger tussen 1951 en 1954 het Holbeinhuis voor de ‘Basler Transport Versicherungs Gesellschaft’. Nu creëert het bureau een onderscheidende, exclusieve signatuur. Hierin combineert het architectenbureau historische, klassieke elementen met een eigentijds, urban interieur met een stoere Rotterdamse touch.

De Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands kocht het kantoorpand in 2013 en heeft ambitieuze plannen. In dat kader maakt Kraaijvanger samen met CBRE Development Services van het Holbeinhuis een toonaangevende werkplek voor professionele bedrijven in Rotterdam. Vanaf medio 2023 kunnen nieuwe gebruikers hun intrek nemen. De verhuur hiervan ligt in handen van CBRE Advisory & Transaction Services Office Rotterdam.

Erik Vester, Head of Real Estate & Alternative Fixed Income bij Athora Netherlands: “Het Holbeinhuis ligt op een van de meest prominente locaties van Rotterdam. Het verdient een renovatie waarmee het eerst gebouwde kantoorgebouw aan de Coolsingel weer jaren vooruit kan. De renovatieplannen zijn een tastbaar voorbeeld van de manier waarop we onze vastgoedportefeuille verduurzamen en toekomstbestendig maken.”

Plannen

Kraaijvanger Architects werd geselecteerd om het gebouw een upgrade te geven; zowel in uitstraling en energetische prestaties als gebruik. Het ontwerp legt de nadruk op de tijdloze kwaliteit van het pand en het terugbrengen van de oorspronkelijke allure. Vides verbinden de kelder, de begane grond en de entresol ruimtelijk met elkaar waardoor een fysieke verbinding tussen de drie bouwlagen ontstaat. Dit geldt ook voor de verbinding tussen de Coolsingel en de achtergelegen Sint-Luciastraat.

Het huidige trappenhuis sluit aan op het bordes van de entresol en maakt daarmee een directe connectie met de entree. Alle gebouw wordt weer uitnodigend en gaat opnieuw een dialoog aan met de Coolsingel.

Na de renovatie beschikt het Holbeinhuis over negen hoogkwalitatieve kantoorvloeren van 450 tot 1.100 m² VVO. Daarnaast biedt het kantoor bij oplevering twee dakterrassen waarvan één gemeenschappelijk, een entresol met koffievoorzieningen en aanlandplekken, flexibele vergaderfaciliteiten en ontmoetingsplekken in de basement en een gastvrije host. Het pand zal na de renovatie beschikken over energielabel A en BREAAM Very Good dankzij o.a. de installatie van LED-verlichting, warmteterugwinning en het gebruik van groene daken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.