Renovatie kantoorgebouw Blaak 34

Nieuws

Renovatie kantoorgebouw Blaak 34

Door: Petra Starink | 12-02-2018

In het voormalige bankgebouw aan de Blaak 34 in Rotterdam zijn authentieke details weer in ere hersteld  en aangevuld met state of the art faciliteiten voor de moderne kantoorgebruiker. Eigenaar REAL I.S. heeft in samenwerking met het Rotterdamse V8 Architects, het kantoorgebouw hoogwaardig gerenoveerd. Het hart van Blaak House is spectaculair; een atrium verbindt alle vloeren met elkaar en brengt licht in het hart van het gebouw. Deze ruimte beschikt over een imposante bar en functioneert daarnaast als ontvangstruimte voor alle huurders.

Herontwikkeling kantoorgebouw

Het gebouw, Blaak House, is herontwikkeld tot een exclusief multi tenant gebouw met in totaal 9.500 m2 verdeeld over een souterrain, begane grond en 6 verdiepingen. Sinds november 2017 heeft Tribes hier, op de begane grond en de eerste verdieping, een vestiging voor flexibele werkplekken. Er is daarnaast nog 7.000 m voor verhuur beschikbaar.

Blaak House vormde in de jaren ’50 van de vorige eeuw samen met Blaak 28 en 40, het financiële district van Rotterdam. De grote verdiepingsvloeren, variërend in grootte van 630 tot 1.620 m2 en zijn flexibel indeelbaar en bieden ruimte aan totaal circa 800 werkplekken.

Opdrachtgever: REAL I.S.
Architect: V8 architects
Projectmanagement: Savills, Amsterdam
Constructeur: van Rossum, Rotterdam
Installatieadviseur: Deerns, Rijswijk
Bruto vloeroppervlak: 9.500 m2
Ontwerp: 2015
Start renovatie: 12/2016
Oplevering: 2/2018

Fotografie: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.