Renovatie Openbaar Ministerie Haarlem

Renovatie Openbaar Ministerie Haarlem

Nieuws
Door: Petra Starink | 24-07-2019

De Appelaar in Haarlem wordt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf door BAM Bouw en Techniek-Regio Noordwest gerenoveerd. Samen met JHK Architecten is het ontwerp gemaakt. In het gebouw bevinden zich de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

De design & build (D&B)-opdracht richt zich op de werkgebieden van het OM en de algemene ruimten op de begane grond van het u-vormige bouwdeel (circa 4.300 m2 bvo).

Werkgebied gericht op ontmoeten

Het ontwerp van BAM en JHK Architecten toont een publieksomgeving met een aansprekende magistratelijke identiteit en faciliteert logistieke bewegingen binnen de beperkt beschikbare ruimte en beveiligingseisen. Het werkgebied is gericht op ontmoeten, verbinden, biedt afwisseling en is inspirerend binnen een professionele context. Op de begane grond zal een aparte entree worden gerealiseerd voor het OM. Tevens worden het bedrijfsrestaurant en de vergaderzalen gemoderniseerd. Daarbij blijven de centrale installaties gehandhaafd.

Fysieke Werkomgeving Rijk

De bestaande huisvesting zal worden ingericht volgens de principes van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk). De investering in led-verlichting en toepassing van duurzame materialen onderstreept de duurzame ambities van het Rijksvastgoedbedrijf.

De realisatie van de verbouwing wordt met minimale hinder voor de gebruikers en de bedrijfsvoering in het pand en de omgeving uitgevoerd.

Uitwerken tenderontwerp

BAM en JHK Architecten werken op dit moment het tenderontwerp uit tot een definitief ontwerp. BAM start in januari 2020 met de uitvoering en levert de werkzaamheden op in de zomer van 2020.

Afbeelding: JHK Architecten-Backbone Visuals

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.