Renovatie Rembrandt Park One door HofmanDujardin

Nieuws

Renovatie Rembrandt Park One door HofmanDujardin

Door: Petra Starink | 20-07-2020

In Amsterdam West wordt het Rembrandt Park One gebouw herontwikkeld tot kantoorgebouw. In het ontwerp van HofmanDujardin wordt de nadruk gelegd op verbinding. Er komen twee extra verdiepingen op het dak en een nieuw paviljoen aan het water.

Glazen puien

Het pand aan de ring A10 was voorheen bekend als het Ringpark. Met het ontwerp van HofmanDujardin voor de herontwikkeling en duurzame renovatie worden bestaande kwaliteiten behouden en nieuwe toegevoegd. De begane grond wordt geopend en voorzien van grote glazen puien die het gebouw een uitnodigend karakter geven. Aan de westzijde, waar nu nog een parkeerplaats ligt, wordt het groene park om het gebouw heen getrokken. Vanaf het viaduct onder de ring sta je zo direct midden in het groen. De route door de nieuwe passage in het gebouw en een nieuwe brug over de vijver versterken de verbinding en levendigheid van het park.

Nieuw paviljoen

Langs deze route steekt op de begane grond een nieuw bouwvolume met herkenbare luifels onder het bestaande gebouw door. Naast nieuwe entrees komen hier gemeenschappelijke ruimten zoals een sandwich bar, koffie bar, sportschool en co-work plekken die ruimte bieden voor ontmoeting en synergie. In het verlengde komt een nieuw paviljoen met een publiek restaurant met groot terras aan het water.

Renovatie

De kantoorverdiepingen zelf worden volledig gestript en duurzaam gerenoveerd. De ruime hoogte en betonnen structuur worden maximaal benut om karakter te geven aan de interieurs. Met 24.000m² is er volop ruimte voor diverse bedrijven, van start-ups tot multinationals. Op het dak komen twee nieuwe transparante verdiepingen.

HofmanDujardin maakt het ontwerp in opdracht van Boelens de Gruyter en Round Hill Capital. Het gebouw krijgt een BREEAM® Excellent certificaat. Het pand is een belangrijke schakel in het stedenbouwkundig plan dat KCAP ontwierp voor de vernieuwing van het zuidwestelijk deel van het Rembrandtpark. De verwachte opening is in het eerste kwartaal van 2022.

Fotografie: HofmanDujardin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.