Renovatie Santos gebouw

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Renovatie Santos gebouw

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-06-2022

Het Nederlandse designplatform Designlinq en het Duitse stilwerk gaan samenwerken. De samenwerking focust zich op wederzijdse ondersteuning en zal plaatsvinden vanuit een gerenoveerd Santos gebouw. Renner Hainke Wirth Architekten en WDJArchitecten nemen de renovatie van dit historische pand voor hun rekening.

Stilwerk hecht in zijn projecten waarde aan het respect voor de oorspronkelijke architectuur. Zodanig dat historisch en modern elkaar aanvullen. Het Santos-gebouw – een monumentaal bakstenen gebouw op het schiereiland Katendrecht – sluit hierbij aan.

Renovatie

Renner Hainke Wirth Architekten en WDJArchitecten zullen hun ontwerp zodanig maken dat het voormalige koffiepakhuis uit 1903 zijn aantrekkelijke buitenkant behoudt. Naast volledige renovatie van het bestaande gebouw, krijgt het monument een modern atrium. Een ruimte met veel lichtinval en een zwevende dakopbouw die twee nieuwe verdiepingen creëert. De sculpturale dakconstructie dient als tegenhanger van de historische sokkel. Het doorschijnende materiaal van deze ‘kroon’ heeft een licht glinsterende uitstraling bij daglicht. Het verbergt architecturale elementen zoals ruiten, raamprofielen en balkonwanden.

Design-ervaring op elk niveau

Stilwerk Rotterdam is zo georganiseerd dat gasten op de begane grond door het gebouw worden geleid langs eatertainment en design accessoires. Deze heeft de uitnodigende stijl van een open markthal. De begane grond is ook geschikt voor lezingen, jazz-concerten, workshops en andere events.

Vanaf de begane grond leidt het centrale open trappenhuis bezoekers naar de eerste tot en met de vijfde verdieping. Vooraanstaande internationale design merken, innovatieve jonge ontwerpers, lifestyle en tech-aanbieders presenteren hun producten op de loft-achtige, open verdiepingen waar de oude structuur van het pakhuis behouden blijft.

De zesde verdieping bevat een ruime co-working ruimte met aparte vergaderkamers, waar freelancers en creatievelingen een rustige en inspirerende werkplek boeken. Op de zesde verdieping is daarnaast een bar met een spectaculair dakterras rondom het gehele gebouw.

Op de zevende verdieping komen 16 ‘short-stay’-appartementen, ieder met een eigen balkon. De werkruimtes en de appartementen worden ingericht met producten van zakelijke partners van stilwerk en beheerd door stilwerk. Zo sluiten detailhandel- en horecafuncties perfect op elkaar aan – net als in de Duitse hotels van stilwerk – en ervaren klanten interieur design als holistisch.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.