Restauratie Lakenhal door Harrap Architects en HCV

Restauratie Lakenhal door Harrap Architects en HCV

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-10-2013

Voor de restauratie en uitbreiding van het museum De Lakenhal in Leiden is gekozen voor Julian Harrap Architects  uit Londen, in combinatie met architectenteam HappelCornelisseVerhoeven uit Rotterdam.

De selectiecommissie selecteerde uit 47 geinteresseerde  architectencombinaties de vijf beste inschrijvingen. Op basis van een aansprekende visie en een plan van aanpak koos de selectiecommissie unaniem voor deze combinatie. Julian Harrap Architects en HappelCornelisseVerhoeven gaan nu aan de slag met hun ontwerpen. Met de keuze van deze twee architectenbureaus komt de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal weer een stap dichterbij.

Het pand waarin het museum is gevestigd, dateert uit 1641 en is dringend aan restauratie toe en meer ruimte nodig. In de jaren 2015-2017 wordt het historische pand grondig aangepakt. Zo komt er een nieuwe klimaatinstallatie en worden verschillende ruimtes en het horecagedeelte onder handen genomen.
Het hele project gaat 16 miljoen euro kosten. De gemeente heeft een bedrag van 13,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Julian Harrap Architects behoort tot de internationale top op restauratiegebied. Het bureau, onder leiding van Robert Sandford en Lyal Thow, heeft een lange staat van dienst op het gebied van restauratie van monumentaal erfgoed. Zij werken op dit moment aan de restauratie van het Sir John Soane Museum in Londen en waren met David Chipperfield Architects verantwoordelijk voor de restauratie van het Neues Museum in Berlijn, dat in 2011 werd onderscheiden met de Mies van der Rohe Award.

HappelCornelisseVerhoeven bestaat uit Ninke Happel, Floris Cornelisse en Paul Verhoeven. Dit veelbelovende trio werkt vanuit een ambachtelijke, duurzame basis aan ontwerpen die nieuwbouw op vanzelfsprekende en eigentijdse wijze verbinden met de stedelijke of landschappelijke omgeving.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.